Jurnal de campanie (I)

Ziua de 22 mai a adus o veste bună elevilor Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” şi anume anunţul cu privire la începerea selecţiei pentru proiectul Euroscola. Iniţiativa a fost a Preşedintelui Consiliului Elevilor, Răzvan Litianu, elev în clasa a 11-a şi s-a materializat cu ajutorul doamnelor profesoare de Limba şi Literatura Română, Anamaria Ghiban şi Dana Anghelescu. Aproape 50 de elevi s-au străduit să îşi creeze un CV şi o scrisoare de intenţie în care să propună o activitate prin care să promoveze drepturile cetăţenilor europeni şi importanţa exprimării opiniei prin vot cât mai bine, pentru a avea ocazia să lucreze la acest proiect, mai apoi fiind răsplătiţi cu vizita la Parlamentul European din Strasbourg.

Emoţiile din ziua interviului au fost uriaşe pentru toți participanţii. Fiecare dintre noi am considerat că avem anumite calităţi care ne pot ajuta să facem parte din echipa de proiect. Probabil toţi cei care au aplicat pentru acest proiect meritau să câştige, dar numărul maxim a fost de 24 de elevi. Decizia a fost extrem de grea, deoarece cu toţii suntem diferiţi, dar fiecare dintre noi puteam ajuta cu ceva la concretizarea şi câştigarea acestui proiect.

Am aşteptat rezultatele cu sufletul la gură, iar acestea au fost afişate exact cum ni s-a promis, în termen de 2-3 zile. Acele puncte negre pierdute pe două coli albe, care reprezentau decizia doamnelor profesoare au adus multe lacrimi de fericire, dar şi de tristeţe. Cei 24 de elevi au fost selectaţi riguros şi urmau să se cunoască în  curând, la prima întâlnire destinată proiectului.

Întâlnirea nu a întârziat să apară şi a decurs foarte frumos, deoarece majoritatea ne cunoşteam între noi şi mai lucraserăm în diverse proiecte împreună. La prima întâlnire am stabilit în mare activităţile pe care ne propunem să le realizăm şi care, cu siguranță, vor avea un impact pozitiv şi ne vor aduce succesul. Am discutat perioadele în care trebuie  efectuate sarcinile şi ne-am pus pe treabă, dornici să ne îndeplinim sarcinile cu succes.