La Complexul Rezidențial Bucium, pentru elevi supradotați

Pe data de 13 septembire, grupul Euroliis a organizat o activitate de promovare a drepturilor cetățenilor europeni  la “Complexul Rezidențial Bucium”. Acest centru găzduiește elevi supradotați din mediul rural, cu rezultate școlare excepționale, care învață la licee de elită din Iași.

Încă de la început, când am prezentat scopul proiectului și detalii despre acesta, copiii au fost curioși și entuziasmați.  Acest lucru s-a observat atât în discuțiile libere despre Drepturile Cetățenilor în Uniunea Europeană, cât și în timpul concursul de creativitate, la care elevii au lucrat în echipe de câte cinci.

Concursul a constat în reprezentarea unui drept al cetățeanului printr-un desen creativ. Echipele au fost formate dintr-un reprezentant al echipei EUROLIIS și patru elevi de la centru. Comunicarea a stat la baza echipei, copiii relaționând excelent.

În urma activității, am primit feedback-uri pozitive de la elevii din centru, care au rămas plăcut impresionați  de activitatea organizată de echipa EUROLIIS, promițând că vor participa și la dezbaterea programată pentru 23 septembrie la liceul nostru.

Campania noastră are impact în comunitate, atrăgând atenția reprezentanților media, care au fost alături de noi pe parcursul întregului demers. La această activitate, la care au participat și purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Iași, cu care suntem parteneri, și d-na director a Complexului Rezidențial Bucium, am avut alături de noi o echipă a TVR Iași.