Proiect de mobilităţi Leonardo da Vinci – Interviu

Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, doamnele profesoare Adina Romanescu şi Cristina Fulop s-au ocupat de proiectul Leonardo da Vinci şi au reuşit să câştige un stagiu de perfecţionare pentru elevii liceului nostru. Colegii noştri se află la această oră în superba Spanie, la Mallaga. Înaintea plecării, doamna profesoară Romanescu a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu.

Redactor JS: Care este scopul acestui proiect?

prof. Adina Romanescu: Acest proiect a fost conceput pentru ca elevii să-şi dezvolte competenţele de grafică digitală în vederea unei mai bune inserţii pe piaţa muncii.

Redactor JS: Care sunt obiectivele proiectului?

prof. Adina Romanescu: Sper ca acest proiect să dezvolte competenţele de grafică corelate cerinţelor euopene, să accentueze capacitatea de a realiza produse informatice adaptate la mediul de afaceri şi să formeze capacitatea de lucru colaborativ în medii de dezvoltare IT. Acestea sunt cele mai importante obiective ale proiectului, printre alte numeroase beneficii.

Redactor JS: În ce perioadă se va desfăşura mobilitatea şi în ce locaţie?

prof. Adina Romanescu: Proiectul este aprobat pentru trei săptămâni, în perioada 23 iunie-13 iulie 2013, în Mallaga, Spania, la firma Ekip Europa.

Redactor JS: Ne puteţi împărtăşi câteva gânduri înainte de plecare?

prof. Adina Romanescu: Ne bucurăm că am ajuns în această etapă a proiectului. Am parcurs etapele de selecţie, pregătire şi organizare a mobilităţii. Elevii cu care eu şi doamna prof. Cristina Fülop vom pleca în stagiu s-au implicat calitativ în activităţi şi au dovedit profesionalism de fiecare dată. Asteptăm să ne întoarcem cu bine şi să începem diseminarea rezultatelor proiectului.

Acestea au fost informaţiile pe care am putut să le adunăm pe fugă, înainte de plecarea în stagiu. Aşteptăm cu nerăbdare pozele şi impresiile colegilor noştri şi ale doamnelor prof. Adina Romanescu şi Cristina Fülop şi le urăm stagiu plăcut!