Grecia

Ce nu știm despre Grecia? Care este principal ramură economică care ar putea salva Grecia de la falimentul absolut? Cum trăiesc cetățenii Uniunii Europene aparținând statului elen.

Grecia cere asocierea la CE încă din 1959, însă, datorită situației economice, devine membră asociată a Uniunii Europene abia în 1961.

Istoria Greciei este cea a unei națiuni, nu a unui ținut: potrivit grecilor, naționalitatea înseamnă limbă, religie, strămoși și obiceiuri și în cea mai mică măsură teritoriu. Este o țară stăpânită de tradiție pe timpul zilei și inundată de veselie și dans când se lasă seara. Contrar situației financiare, putem spune fără rețineri că grecii, la fel ca și românii, știu să se distreze. Pe lângă tradiție și distracție, mai putem adăuga în câmpul lexical al Greciei și măslinele. De-a lungul timpului, Grecia a devenit cunoscută pentru producția de ulei de măsline apreciat în toată Europa pentru savoarea și gustul său unic. 

Datorită celor peste 2000 de insule de pe teritoriul țării, dar și a temperaturilor ridicate, Grecia se mai laudă și cu o multitudine de viețuitoare acvatice ce așază țara pe un piedestal în ceea ce privește turismul. Flora este factorul care îndulcește și aromează Grecia prin mierea de albine, ce are un gust cu totul inedit.

Aceasta este imaginea Greciei văzută annual, prin ochii a peste 16 milioane de turiști. Din păcate, lucrurile nu stau chiar așa: Grecia încearcă cu disperare să iasă din criză. Chiar dacă a aderat la Uniunea Europeană încă din 1981, această țară a început să întâmpine problem financiare severe de abia din anul 2001, când a devenit  parte din zona euro. Cea mai mare salvare a Greciei a fost și va rămâne turismul, atuul pe care Grecia îl exploatează din plin, reușind, astfel, să își crească potențialul economic al țării.